• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimarts, 9 de maig del 2017

El carlisme es retroba a Montejurra: "tenim una classe política com a molt de tercera o quarta regional"




"Per la dignitat de les persones" fou el lema que va triar el Partit Carlista per a la seva trobada anual a Montejurra que, com mana la tradició, va tenir lloc el 7 de maig; primer diumenge de maig. Després de l'homenatge a Ricardo García Pellejero i Aniano Jiménez Santos, assassinats el 1976, es va celebrar l'acte polític davant més d'un centenar de militants i simpatitzants arribats de diferents punts de l'Estat.

El secretari general del partit a Nafarroa, Lázaro Ibáñez, va ser el primer a prendre la paraula, recordant que es compleixen quaranta anys d'una legalització de partits que va deixar fora el Partit Carlista i va aprofitar per carregar contra "els partits d'esquerra, que ara mateix no són alternativa de res, són el bastó còmode de la dreta i d'un ressorgir de la ultradreta, una cosa molt preocupant ", ha lamentat. Al PP li va titllar de "fàbrica de xoriços", mentre que a Podem, ha dit, "li sobra supèrbia i prepotència", concloent que "tenim una classe política com a molt de tercera o quarta regional".

De les seves acusacions no es va lliurar el nacionalisme. "La solidaritat dels pobles està per sobre de noves fronteres, no cal crear més murs. La solució per a una convivència de futur a les Espanyes passa per més Furs, més llibertat i més federalisme; aquesta és el millor medicina contra el nacionalisme ", ha afegit Ibáñez, qui també va criticar al Parlament de Nafarroa per" no permetre "organitzar-hi una exposició sobre els Successos de Montejurra 76. "Tenen por a la llibertat. Primer aproven exigir la desclassificació dels documents sobre Montejurra'76 i després, amb la boca petita i per a la nostra sorpresa, no ens deixen posar l'exposició ".

Tampoc es va lliurar de les crítiques l'Ajuntament de Lizarra, ja que, ha assegurat," van ser retirats uns cartells de l'exposició per ordre de l'Ajuntament on només es deia: "Per què? ¿Per què? PSOE, Partit Comunista i PNB. A canvi de què? ", ha assenyalat Ibáñez.

Per la seva banda, el secretari general federal, Jesús María Aragón, va criticar al Govern espanyol per no desclassificar els documents de Montejurra'76 i va carregar contra "els que volen fer aparèixer junts al carlisme i al feixisme de Franco". A més, va carregar contra un capitalisme salvatge i va assegurar que la recuperació econòmica no és tal. "No s'ha creat ni una ocupació fixa neta, han desaparegut els 62.000 milions d'euros de la guardiola de les pensions i, segons l'FMI, els salaris han caigut al nivell més baix dels últims cinquanta anys ".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada