• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dissabte, 10 de novembre del 2018

Carles Xavier de Borbó-Parma presenta una alternativa carlista "vigent" al sistema actual



El 4 de novembre, el Rei Carles Xavier de Borbó-Parma va presidir els actes carlistes organitzats per l'Associació 16 d'abril amb motiu del "Dia de la Dinastia Legítima". L'acte va tenir lloc en un saló de l'Hotel Tryp Atocha. Durant el mateix, es van nomenar els nous cavallers i dames de la Legitimitat proscrita, una ordre creada pel Rei Jaume III i única ordre carlista existent en l'actualitat.

Després de l'acte, el cap de la dinastia Borbó-Parma va pronunciar un discurs en què va recordar que "l'alternativa carlista" al sistema actual es troba "plenament vigent". A més, va apuntar a "les temptacions totalitàries" com un dels "greus problemes "que afronta el país. Com a solució, l'hereu carlista va proposar un model "profundament federal "i una economia basada en el principi de subsidiarietat.

L'historiador i professor català de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Robert Vallverdú Martí, autor de nombroses obres historiogràfiques sobre el Carlisme Català; i Domènec Madolell Aragonès, membre de l'Agrupació Escolar Tradicionalista i antic líder estudiantil de les revoltes estudiantils a la Universitat de Barcelona el 1957, van formar part del grup de persones homenatjades en l'acte.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada