• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dilluns, 6 de maig del 2019

Aplec de Montejurra 2019: el Partit Carlista anuncia la guia a les eleccions generals






El Partit Carlista veu en la Declaració Universal de Drets Humans la guia en què s'han de basar els ciutadans a l'hora de decidir el seu vot de cara a les eleccions del 26 de maig. D'aquesta manera, el secretari general, Jesús María Aragón, va recordar el 5 de maig a l'emblemàtic Montejurra que aquests drets "anteposen a les persones davant dels textos legals" i és que al llarg del seu discurs va fer diverses referències a la necessitat que " la persona humana estigui al centre de tota activitat social, econòmica i mediambiental ".

Aragón també va analitzar el resultat de les eleccions generals i va advertir als socialistes que si volen desenvolupar un govern d'esquerres, ho han de fer "excloent-hi de possibles pactes de govern als partits de dretes de la plaça de Colón". A més, ha assegurat que el resultat obtingut en les urnes "no és suficient per alliberar-nos de la dependència econòmica dels grans fons d'inversió, ni de la dependència energètica del petroli, ni de la política internacional de l'OTAN i dels EUA".

Aragón també va atacar en el seu discurs durament al liberalisme, moviment que, segons ell, "exalta l'individu i busca el màxim benefici amb el menor treball o inversió possible, explotant el Medi Ambient físic i animal i fins i tot a les persones". D'aquesta manera, va recordar que la llibertat per al liberalisme no és una cosa inherent a les persones, sinó una mercaderia. "Gaudiràs de tanta llibertat quanta puguis pagar-te", ha afirmat.

En el seu acte anual, el Partit Carlista va defensar la seva muntanya i allà Andoni Rabanal va llegir un comunicat en contra de la planta de llots de Montejurra. "Volem un Montejurra net i protegit, cridem a l'Administració i Govern perquè prenguin cartes i impedeixin que es pugui construir l'abocador". A l'acte, també hi va haver paraules de suport per a la plataforma Antipolígon de les Bardenas i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. A més, el partit es va recordar dels actes succeïts en Sanfermins el 1978. D'aquesta manera, Santiago Pacheco va llegir un text de Carles Saralegui demanant que els responsables del que ha passat paguin i destacant el treball del col·lectiu Sanfermines 78 Gogoan "que juntament amb l'Ajuntament actual i altres institucions ens fa conservar l'esperança d'obtenir la veritat, justícia i reparació ".

El secretari general del carlisme a Navarra, Lázaro Ibáñez, va recordar es van complir 50 anys des que membres d'aquest partit van cremar el retrat de Franco a la plaça dels Furs de Estella a la tarda, després de pujar a Montejurra. Aquest va recordar que després dels actes hi va haver diversos detinguts, ell mateix ho va patir en les seves carns. "Vam cremar el retrat al crit de Franco traïdor i assassí!. Tant de bo tots els que avui diuen que van lluitar contra Franco, ho haguessin fet ". Un altre dels presents, Juan Cerrillo va recordar algunes de les proclames que es van dir en els discursos prohibits aquell dia i que també el van portar a ell presó. "Es parlava sobretot de la llibertat i la dignitat de les persones".








0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada