• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

divendres, 24 d’octubre del 2014

El Carlisme es reivindica a Galícia



Des que el passat 2 de juny el rei Joan Carles anunciés la seva abdicació, Carles Xavier de Borbó Parma, el fill de l'històric líder del Partit Carlista, va reaparèixer amb més insistència en la vida pública per reclamar els seus aspiracions al tron ​​i reivindicar-se com «solució a les Espanyes» d'avui. En el marc d'aquesta més gran exposició pública, i convidat per la Reial Ordre de la Legitimitat Proscrita (associació creada el 1923 per Jaume III, pretendent carlista al tron​​), el cap de la Casa Borbó-Parma va aterrar aquest matí a Santiago per iniciar una estada de dos dies a la capital gallega.

Carles Xavier de Borbó Parma ha mantingut aquest divendres una trobada amb periodistes gallecs als quals els va explicar els motius pels quals es considera el legítim hereu de la Corona espanyola. La visita oficial continuarà demà, amb l'assistència a la Missa del Pelegrí a la catedral de Santiago, on llegirà la invocació a l'Apòstol. Serà a continuació quan protagonitzi a l'Hotel Hesperia Peregrino l'acte principal de la seva estada gallega, amb el lliurament de les Creus a les Dames i Cavallers de la Reial Ordre de la Legitimitat Proscrita.


El carlisme, un moviment polític tradicionalista de caràcter anti liberal i contrarevolucionari, va sorgir a Espanya en el segle XIX per reclamar que una branca alternativa de la dinastia dels Borbó ocupés el tron espanyol. Amb un suport electoral força residual, els carlins han sobreviscut als temps i en aquest moment tornen a l'escena política per demanar el que ells consideren un dret.


Font: 'La Voz de Santiago'

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada