• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimecres, 30 de juliol del 2014

El príncep Jaume intervé a l'acte de Dachau, camp de concentració on el Rei Xavier fou pres





SAR el príncep Jaume, germà del Rei Carles Xavier I i fill del Rei Carles Hug i la Reina Irene, va ser un dels protagonistes de l'acte anual al monument que recorda l'horrible camp de concentració de Dachau. L'acte es va celebrar el mes d'abril a Amsterdam, Països Baixos.

El príncep va estar acompanyat de la princesa Victòria i la filla d'ambdós, Zita. El Rei Xavier va ser pres al camp de concentració de Dachau per la seva participació a la Resistència francesa contra els nazis. Les penalitats que va patir en aquell camp van afectar greument la seva salut. Els nazis van oferir la possibilitat a Franco de fer-se càrrec del pres però aquest va negar tenir cap interès i el va deixar a mans dels nazis. Només amb l'alliberament aliat del camp de Dachau el Rei Xavier va aconseguir la llibertat. El monarca havia combatut també a les files aliades contra el feixisme dins de l'exèrcit belga.
Fotos: PPE Agency

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada