• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimecres, 14 de gener del 2015

Comunicat del partit carlí de Catalunya davant els atemptats terroristes de França

1-Rebuig frontal i condemna al terrorisme
El terrorisme, entès com l'aplicació de la violència per aconseguir fins polítics és refusable tant per la seva naturalesa intrínseca com per la cadena d'odis i ressentiments que genera.

En aquest sentit el PCdC manifesta el seu rebuig als atemptats que van tenir lloc a França contra el setmanari «Charlie Hebdo», una agent de policia municipal de París i l'establiment comercial «Hyper Casher».

2- El jihadisme desvirtua el sentit dels ensenyaments de l'islam
Dins de les consideracions que ens mereixen els atemptats n'hi ha una que mereix especial atenció: tot i que els terroristes s'emparessin en la religió islàmica, aquesta és contrària al vessament de sang i els actes terroristes.

L'islam té dues fonts principals, l'Alcorà i la Tradició profètica. En el Llibre sagrat de l'islam es diu que «Qui assassina una ànima és com si hagués assassinat tota la humanitat, i qui salva una ànima és com si hagués salvat tota la humanitat». I el Profeta de l'Islam commina els seus seguidors a tornar el mal amb el bé i al perdó de les ofenses. És un fet històric que quan va conquerir la ciutat dels que l'havien ofès, insultat i oprimit (la Meca), ell no es va venjar de ningú i no va deixar que ho fessin els seus seguidors. Aquests dos exemples ens ajuden a situar l'actitud de l'islam enfront el terrorisme.

Els grups anomenats «jihadistes» són una distorsió de l'esperit de l'islam tal com han destacat nombroses personalitats religioses i polítiques musulmanes. És més, el nombre més gran de morts pels jihadistes són musulmans.

3- Contra el xoc de les civilitzacions i el racisme
Aquests tristos fets i d'altres són contemplats per part d'algunes personalitats del món intel·lectual i polític com el que han anomenat «xoc de les civilitzacions». Segons el mateix, el món estaria dividit en unes unitats civilitzatòries irreconciliables i amb la intenció de fer-se mal les unes a les altres. 

Al si de les societats occidentals, les divisions socials serien les de religió, ètnia o color de la pell. I cadascun d'aquests grups estarien enfrontats els uns contra els altres. Així es generen binomis -per a ells irreconciliables- com autòcton/immigrant o musulmà/occidental.

Aquesta visió els és molt útil als que volen tapar les desigualtats i els sofriments que generen, al món, la diferència entre els països del Nord i del Sud del planeta, i a l'interior dels països del Nord els efectes polítics, socials i econòmics del neoliberalisme.

Les víctimes a mig i llarg termini a França i la UE d'aquests atemptats, poden ser, si apliquem la teoria del xoc de les civilitzacions, les comunitats de musulmans, vistes amb recel per la resta de la gent -especialment per les tendències d'extrema dreta- i considerats sota sospita permanent pels Estats, amb governs neoliberals com els d'Hollande, Rajoy, Merkel o Cameron.
Més enllà del terrorisme jihadista, més enllà dels teòrics del xoc de civilitzacions, els carlins creiem que un altre món és possible, on homes i dones de totes les cultures visquin en pau i harmonia. Això vol dir la no explotació i intervenció estrangera en els països del Sud, la fi del suport que alguns Estats donen a grups i ideologies terroristes i la promoció dels valors de respecte i tolerància entre totes les religions i creences al si de les nostres societats. Aquesta veritable llibertat humana és la que sempre ha defensat el Carlisme



Barcelona, 13 de gener de 2015

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada