• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

divendres, 8 d’abril del 2016

El 8 de Maig aplec a Montejurra amb Maria Teresa de Borbó-Parma

Els simpatitzants del carlisme aquest 2016 commemorem els 40 anys dels successos de Montejurra, on van ser assassinats Ricardo García Pellejero i Aniano Jiménez Santos.

El 8 de maig de 2.016 el carlisme a Montejurra


40 anys després d'aquest incident en el si del carlisme, el Partit Carlista està preparant la seva celebració anual en a la muntanya navarresa de Montejurra.

Segons les previsions del Partit Carlista, aquest any podria fins a triplicar-se la xifra habitual d'assistents a aquest acte tradicional que els carlistes porten dècades celebrant. Encara que tots els actes en Montejurra recorden les dues víctimes dels successos de 1976, aquest any l'homenatge serà especial. Hi haurà una ofrena floral al monòlit que recorda els carlins morts i abans celebraran un dinar a Puente la Reina.

Una munió d'actes


A aquest dinar hi assistirà Maria Teresa de Borbó-Parma, germana del Rei Carles Hug i tieta de l'actual abanderat carlista, Carles Xavier. La presència d'aquest últim, que resideix a Holanda, no està prevista en els actes en Montejurra el primer cap de setmana de maig.

Amb motiu d'aquest 40è aniversari d'aquest episodi violent de la Transició, la setmana prèvia als actes es podrà veure a l'ajuntament d'Estella una exposició de fotografies i documents sobre els successos així com un debat. Diumenge 9 hi haurà el tradicional Via Crucis fins al Crist Negre i la missa al Monestir d'Irache.

Què va passar a Montejurra fa 40 anys?


El 9 maig 1976 va acabar en tragèdia la concentració de Montejurra (a la localitat d'Ayegui, Navarra) que els carlistes celebren per recordar als requetés morts a la Guerra Civil i les batalles contra els exèrcits liberals que els partidaris dels pretendents tradicionalistes a la Corona van lliurar al segle XIX.

Els partidaris del pretendent Carles Hug de Borbó-Parma, que havia pres una via socialista, federalista i autogestionària per al carlisme, es van veure atacats per mercenaris, ultradretans i simpatitzants d'una altra branca carlista, la més dretana de Sixto Enrique de Borbó. Els agredits denuncien que l'atac va ser orquestrat per membres franquistes d'organismes de l'Estat.

En aquest atemptat van morir Ricardo García Pellejero i Aniano Jiménez Santos, participants en el romiatge carlista, i van patir ferides diverses persones més. Els morts van ser reconeguts fa uns anys com a víctimes del terrorisme.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada