• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimarts, 4 de desembre del 2018

Cicle de conferències analitza el tema històric de Carlisme davant Franquisme


Una exposició i un cicle de conferències analitza el tema històric de Carlisme davant Franquisme, 50 anys 1968-2018, al palau del Conestable d'Iruñea/Pamplona. Organitzat per la Fundació d'Amics de la Història del Carlisme, en col·laboració amb el Museu del Carlisme i l'Ajuntament de la ciutat navarresa, ​​el cicle de conferències inclou:

- L'advocat José Ángel Zubiaur, advocat i exdirector general d'Economia i Assumptes Europeus del Govern de Navarra, abordarà el dia 16 de novembre el tema Corts Trashumantes. Els orígens de la Transició. Aquestes talls, impulsades per Auxili Goñi i José Ángel Zubiaur, són el primer intent de democratitzar el règim.

-Javier María Pascual: amb ell va arribar l'escàndol és el tema triat per la periodista Rosa Marina Errea pel 23 de novembre. Errea parlarà sobre el director d'El Pensamiento Navarro, que va obrir les pàgines a un incipient moviment obrer i democràtic pel que seria bandejat a Riaza el 1969.

Juan Francisco Cerrillo Mansilla, exsecretari general de la Unió de Jubilats i Pensionistes de la UGT - intervindrà el dia 27 amb la conferència SOS Biafra. Els inicis de la solidaritat internacional. La regió de Biafra, al sud de Nigèria, va proclamar la seva independència el 1967 el que va motivar una guerra i un genocidi contra el poble ibo. El 1968 la família Borbó-Parma va impulsar una de les primeres campanyes de solidaritat internacional.

- Finalment, Carlos Muntión, editor de la revista Piedra de Rayo, tancarà el cicle el 14 de desembre per parlar sobre Monestir de Valvanera: Expulsió de Carles Hug i radicalització del carlisme. Els carlistes es reunien en aquest monestir criticant amb duresa al franquisme, pel que van ser expulsats de les Espanyes.

A més, fins al 16 de desembre la sala Gòtica del Conestable acull l'exposició Montejurra. La Muntanya Sagrada, que ja va poder veure al Museu del Carlisme d'Estella, i que explica la relació de aquesta muntanya amb la història del moviment carlista.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada