• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dilluns, 12 d’agost del 2019

Maria Teresa de Borbó-Parma: “No haurien de ser a la presó, espero que absolguin els presos”

princesa roja per les seves idees i opinions.
Filla del Rei carlista Xavier de Borbó-Parma i cosina de l'usurpador Felip "VI", Maria Teresa de Borbó-Parma és coneguda popularment com la
Quina és la seva vinculació amb Cadaqués?
Ja fa molts anys que hi vinc cada estiu i tinc amics aquí. Em sembla un poble meravellós i preciós.
Vostè és carlista. Quina solució proposen per a Catalunya?
El carlisme creu que els furs són la millor base per a les Espanyes. Són països diferents amb una cultura diferent, però que poden viure junts si es respecten. El carlisme aposta pel federalisme, i fins i tot admet que si un poble vol separar-se, que ho faci, tot i que no és el que nosaltres defensem. Però no es pot imposar una voluntat i menys amb amenaces o burles. Ens ha ofès l’actitud que s’ha tingut.
¿Hi ha presos polítics a Espanya?
Sí, clarament, crec que no haurien de ser a la presó. I espero que els absolguin, per la pau i per la justícia. Li asseguro que a Europa s’observa amb estupefacció tot el que passa a Catalunya.
Demana la seva absolució, però la Fiscalia manté que van donar un cop d’estat.
Efectivament van anar contra la Constitució, però s’ha de tenir en compte que partien del rebuig al diàleg per part de l’Estat. Durant sis anys l’Estat es va negar a estudiar una cosa que és a la Constitució, l’eixamplament de l’autonomia, que va ser votada pel Congrés i pel Senat i que el Tribunal Constitucional (TC) es va negar a reconèixer. I em sembla que no hi ha cap membre del TC a la presó… Per això crec que no haurien d’estar empresonats i que les dues parts han d’intentar arribar a un consens pel bé de tots.
Com?
És molt difícil perquè hi ha nacionalisme a les dues parts. A Espanya hi ha un nacionalisme que no es correspon al patriotisme. El patriotisme no és fer onejar la bandera, és estimar tots els pobles d’una pàtria. I a Catalunya també hi ha nacionalisme. El meu somni és que hi hagi diàleg entre alcaldes, artistes, entre la gent; que es coneguin, que parlin i que arribin a un consens.
Vostè va dir que no era ni monàrquica ni republicana, sinó demòcrata.
M’han retret molt aquesta frase! [riu] No, nosaltres els carlistes som monàrquics, però d’una monarquia molt particular que és la defensora dels furs, i això ara no ho veiem. La monarquia no ens interessa si no aporta una solució per a les Espanyes.
Creu que l’actual monarquia…
No, això no vull contestar-ho. Em quedo amb una frase que em va dir un carnisser de França: “Jo crec que un rei és un pare, no un jutge”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada