• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimarts, 13 de desembre del 2022

El Partit Carlista convoca a manifestar-se pels drets i llibertats d'Aragó

 

La concentració del 20 de desembre, a Saragossa, és conjunta entre el Partit Carlista i diferents entitats aragoneses com el partit parlamentari Chunta Aragonesista, Estau Aragonés , Alazetal, Renaxer Aragón, Rolde de Estudios Aragoneses, Aragón Despierta o els sindicats CUT, SOA i OSTA. Cada 20 de desembre Aragó recorda una de les seves figures senyeres, Chuan de Lanuza. El 1591 Felip II de Castella va enviar l'exèrcit a Saragossa. Com que el Justícia (càrrec de jutge major dels furs) va anar al davant dels "foralistes" que protestaven i pretenien aturar la invasió de les tropes reials, van acabar detenint-lo i el van executar el 20 de desembre de 1591, sense cap avís ni procés previ, decapitant-lo a la plaça del Mercat de Saragossa. El cos mort de Lanuza va ser enterrat al monestir de San Francisco i portat a la tomba amb tots els honors del seu càrrec.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada