• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimecres, 3 d’abril del 2024

Simposi del Carlisme al Bages

Ddissabte 4 de maig se celebrarà a Avià la vuitena edició del Simposi d’Història del Carlisme, què organitza la Secció d’Història del Carlisme del Centre d’Estudis d’Avià. L’exposició de les ponències i els debats tindran lloc a la sala de l’Ateneu d’Avià (Avinguda Pau Casals, 22) i el dinar carlista, a l’Escola Santa Maria d’Avià.

En aquesta ocasió, a més d’incloure una visió sobre els cabdills carlins de la Guerra dels Tristany i un estudi exhaustiu del combat d’Avinyó, els treballs presentats se centren d’una manera presencial a la comarca. Tres de les ponències fan referència al Berguedà des de diversos punts de vista: per una banda, s’estudien les morts de la tropa a Berga al voltant de la Primera Guerra Carlina i, per l’altra, els estralls d’aquell conflicte bèl·lic a través dels testaments redactats al Berguedà; la tercera ponència fa una valoració dels dibuixos sobre temàtica carlista realitzats pel berguedà Josep M. de Martín.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada