• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimecres, 20 d’agost del 2014

Conferència de SAR Princesa Maria Teresa de Borbó-Parma a Catalunya


El passat 10 de maig de 2014 va tenir lloc a Berga una conferència de SAR Princesa Maria Teresa de Borbó-Parma, germana del difunt Rei Carles Hug de Borbó-Parma. Cal recordar que el Rei va morir a Barcelona el 18 d'agost de 2.010. Una mostra més dels vincles de la família reial amb Catalunya. 

SAR Princesa Maria Teresa de Borbó-Parma va parlar sobre 'El front exterior a la Transició Espanyola' i la conferència fou presentada per Xavier Lubelza de l'Associació 16 d'Abril. Posteriorment es va realitza un col·loqui. La princesa, coneguda com "la princesa roja" és autora del llibre 'La clarificació ideològica del Partit Carlista' publicat l'any 1.979 en llengua castellana.

Abans de l'acte es va presentar la Medalla carlista encunyada per Jesús Martín Alías i es va fer una presentació del Museu del Carlisme a càrrec del seu responsable Iñaqui Urricelqui.

També es va poder assistir a una explicació de les fonts documentals emprades per a la construcció de la maqueta en 3D del castell durant la Tercera Guerra Carlina, a càrrec de Xavier Campillo, president de l’Associació Governador Francesc Puig de Sorribes d’Amics del Castell de Berga; i a la presentació del llibre Estat carlista: tradició i furs, que conté les ponències del II Simposi d’Història del Carlisme.

Ahir mateix Carlistes de Catalunya es va reunir amb la Princesa en una trobada d'alt nivell polític on vam fer repàs del passat carlista, la situació actual i vam explorar vies de treball per tornar el carlisme autogestionari a ser un referent polític i social a la nostra terra.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada