• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

divendres, 6 de febrer del 2015

Crònica dels actes carlistes a Tarragona


El passat 30 de gener es va presentar a la Llibreria de la Rambla, de Tarragona, el llibre de l’historiador tarragoní Robert Vallverdú ‘La metamorfosi del carlisme català: del «Déu, Pàtria i Rei» a l’Assemblea de Catalunya (1936-1975)’. El llibre tracta una època especialment rellevant: la guerra civil, amb les baralles entre carlins i falangistes, el franquisme ­ amb les lluites entre els grups Carlins profran-quistes i antifranquistes­ i els inicis de la transició, quan el carlisme es va desfer després dels embolics dinàstics i de la preponderància del rei Joan Carles.


Presentació a Tarragona de 'La metamorfosi del carlisme català' (30.01.2015)


En acabat l'acte es va donar inici a una nova iniciativa del carlisme català. Es tracta dels 'Encontres Valle Inclán' amb un sopar i debat al Centre Cultural de l'Aragó. La conferència va ser a càrrec del Doctor Josep Sànchez Cervelló, professor i degà de la Facultat d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili. La temàtica del debat fou "El Carlisme dintre de la història de la política catalana". La propera conferència serà a càrrec de Ramon Massó.


 Èxit d'assistència al primer dels 'Encontres Valle Inclán'

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada