• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimecres, 18 de febrer del 2015

Crònica de la presentació a Barcelona del llibre de M. Martorell

Dijous passat, 12 de febrer, a les set de la tarda i a l'Ateneu de Barcelona, va tenir lloc la presentació del llibre "Carlos Hugo enfront de Juan Carlos. La solució federal per a Espanya que Franco rebutjar ", obra del periodista i historiador Manuel Martorell Pérez.
L'acte, promogut per Amics de la Història del Carlisme de Catalunya (AHCC) i l'Associació 16 d'abril, es va efectuar a la sala Verdaguer de l'Ateneu Barcelonès, amb l'aforament totalment complet. Va ser presentat per Beatriz Pinilla, llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona i secretària d'AHCC
Van participar: Bernat Castany Magraner, Doctor en Filosofia i secretari de l'Ateneu Barcelonès, Xavier Lubelza Roca Vicecanceller de la Real Ordre de la Legitimitat Proscrita i President de AHCC, Ramon Massó Tarruella, i l'autor del llibre Manuel Martorell Pérez.

Bernat Castany va iniciar l'acte, en nom de l'Ateneu, explicant tant l'època en què es desenvolupa l'acció del llibre com el contingut, tractant també els principis que, com el federalisme, el carlisme sempre va defensar. Va recordar també que és ja el segon llibre de Manuel Martorell, sobre el carlisme, que es presenta a l'Ateneu Barcelonès.

Xavier Lubelza, en nom del Infant Don Jaume de Borbó Parma, va expressar els desitjos d'una àmplia difusió del llibre, una obra "que tan bé serveix per reflectir un període de profunds canvis i actualització del Carlisme, amb la presència de la seva família i la participació i direcció del seu pare, Carles Hug i amb la inestimable col·laboració i fonamental suport dels joves carlistes. "El Vicecanceller de la ROLP confirmava la presència del senyor Jaume a Catalunya els dies 20 i 21 d'abril per impartir sengles conferències a la Universitat Abat Oliba de Barcelona i Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. En nom del senyor Carles Xavier de Borbó Parma, titular de la Dinastia, i dels seus germans va reconèixer el treball efectuat per Manuel Martorell. Va explicar també la raó de ser i els objectius de l'Associació 16 d'abril i dels Amics de la Història del Carlisme de Catalunya, com a organitzadors de l'acte.

En la seva intervenció, Ramon Massó, va significar el que representava el carlisme en aquell moment, després de la guerra civil, la seva situació i la dels dirigents. La transformació iniciada pels joves carlins, amb l'imprescindible suport de Don Javier i la voluntat decidida de Don Carles Hug a dur-la a terme, amb la inestimable ajuda i total col·laboració de les seves germanes.
Ramon Massó va anar alternant facetes i anècdotes de la història amb el text del treball de Martorell. Les propostes ideològiques i polítiques que va presentar el carlisme fa més de quaranta anys, van suposar, en el seu moment, un avanç conceptual absolut. Que tenen plena vigència avui en dia, i que molts dels seus conceptes són defensats ara per aquells que els van rebutjar en el seu temps, titllant-los de utòpics i passats de moda.

Manuel Martorell va agrair el missatge de Don Jaume i la presència de tantes persones que havien acudit a l'acte, a l'Ateneu Barcelonès en la persona del seu secretari i als altres components de la taula, especialment a Ramón Massó, que li havia ajudat d'una manera molt especial en l'elaboració del llibre. Va agrair públicament a tots els que de manera desinteressada li havien facilitat informacions, fotografies, entrevistes, etc. Va presentar el contingut fonamental del llibre i la influència dels joves en el canvi del Carlisme.A continuació es va obrir un col·loqui en què van participar molts dels presents.

Crònica en castellà

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada