• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dijous, 16 de juliol del 2015

Proclama de Carles VII del 16 de Juliol de 1872

El 16 de juliol de 1872, a principis de la tercera guerra carlina, el legítim rei de les Espanyes, Carles VII en una proclama als Valencians, Catalans i Aragonesos els deia: "Jo us torno vostres furs, perquè sóc el mantenidor de totes les justícies, i per fer-ho, com els anys no transcorren en va, us anomenaré i de comú acord podrem adaptar-los a les exigències dels nostres temps ". "El que ell us va treure com a Rei-afirmaria, en referència a Felip V-, jo com a Rei us ho torno; que si vau ser hostils al fundador de la meva Dinastia, baluard sou ara del seu legítim descendent"-referint-se a aquest. El 13 juliol 1875 afirmava: "És tan gran el goig que experiment haver jurat espontàniament vostres Furs, bons uns i costums ...". O una altra afirmació que deia així: "... sota l'arbre sagrat de Guernica, com en les juntes de Villafranca, vaig jurar guardar els seus Furs, bons usos i costums ".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada