• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

diumenge, 9 d’octubre del 2016

El carlisme català fa història a Barcelona amb el Rei Carles Xavier presentant a Carles EnricL'emblemàtica església de Santa Anna, situada al cor de Barcelona, a la vora de la Plaça de Catalunya, va acollir l'inici d'una intensa jornada carlista catalana el 8 d'octubre. L'antic monestir, amb un impressionant claustre, era vinculat a l'Ordre del Sant Sepulcre de Jerusalem des que fou aixecat el segle XII. Precisament la relíquia de Santa Anna fou manllevada pels republicans durant la guerra civil espanyola i no fou recuperada fins el 1.991.Més d'un centenar de carlistes vinguts de diversos indrets de Catalunya, de Navarra, Galícia, Euskadi, el País Valencià i Madrid, es van reunir en aquest espai especial per una litúrgia eucarística en ocasió de la presentació del príncep Carles Enric de Borbó Parma. El mossèn rector de l'església de Tona, Josep Molist i Rifà i el pare Ignasi Ricart van oficiar en castellà i, com va indicar el rector, en "valencià del nord". El Rei Carles Xavier, la Reina Anna i la princesa Maria Teresa de Borbó Parma, germana del Rei Carles Hug, van presentar el petit príncep. Carles Xavier va agrair la lleialtat dels carlistes congregats i va renovar el compromís de la dinastia amb el seu poble amb un discurs emotiu.
La Reial Ordre de la Legitimitat Proscrita (ROLP) va celebrar capítol i entregar les medalles de la legitimitat. El seu Sots canceller va recordar la continuïtat del compromís i també es va fer ressenya del nexe entre els Comtes de Barcelona, els Reis de la Corona d'Aragó i la Dinastia legítima.

En acabat l'acte es va celebrar un dinar a les Reials Drassanes de confraternitat carlista i on Carles Xavier va tornar a fer un discurs advocant pels valors del carlisme modern.

Semper et ubique fidelis.
Visca el Rei!

Àlbum de fotografies de l'esdeveniment

Podeu consultar vídeos al nostre perfil de @Carlistes de la xarxa social twitter

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada