• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimecres, 23 de maig del 2018

Un any més el carlisme s'aplega a Montejurra

El tradicional aplec carlista de Montejurra es va celebrar, enguany, els 5 i 6 de maig. A Puente la Reina-Gares el català Ton Aluja va llegir el missatge del Rei Carles Xavier als carlistes i es va homenatjar als militants històrics com Manuel Rego Nieto y Luis Doreste Manchado. El també català Arseni Pujals Sànchez va interpretar 'Dalla sua pace' de W.A. Mozart. Per l'Associació 16 d'abril va intervenir-hi Luis Gismero.

Diumenge es va celebrar el Via Crucis fins a la muntanya navarresa i un acte de record als dos carlistes socialistes assassinats per mercenaris d'extrema dreta, Ricardo García Pellejero i Aniano Jimenez Santos. El Partit Carlista, del que eren militants va intervenir amb Lázaro Ibáñez, de l'EKA (Partit Carlista d'Euskal Herria. Enguany el Partit va convocar sota el lema 'Federalisme per a conviure'. Va cloure els actes el secretari general del partit més antic d'Europa, Jesús Maria de Aragón. 
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada