• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

diumenge, 22 de juliol del 2018

Avui fa 74 els nazis capturen al Rei Xavier per militar a la resistència. Pres 156.270 a Dachau

Avui 22 de juliol de 2.018 fa 74 anys que el nostre rei Xavier I, fou detingut pels nazis per liderar una columna de la resistència francesa.

Fal Conde i Xavier de Borbó Parma van dirigir el carlisme oposat a col·laborar amb Franco. El primer punt de fricció greu a la postguerra fou l’opció de neutralitat oficial dels carlistes. Mentre Franco va provar d’enrolar requetès a la División Azul, Fal va emetre una nota el 13 de juliol de 1941 no autoritzant a la seva participació . Això li va valdre tornar a ser confinat, ara a Ferreries (Menorca) uns mesos.

Xavier va optar clarament pel bàndol aliat allistant-se a l’exèrcit belga i combatent als nazis primer al front i després a la resistència francesa. Fou capturat l’estiu de 1944, el 22 de juliol, i enviat a una presó de la Gestapo on va estar reclòs un mes. Essent condemnat a mort per "terrorista, comunista i agent anglès" va ser enviat a Vichy, a la presó de la localitat occitana de Clermont-Ferrand després i al camp alsacià de Natzweiler fins que aquest va ser evacuat arran de l'avanç aliat. Va ser enviat a Dachau on la seva salut va empitjorar decididament i un metge el va donar per mort però un altre pres jueu, metge, li va practicar una trepanació sense anestèsia i li va salvar la vida. De Dachau, on era etiquetat com a presoner 156.270, va ser traslladat al camp tirolès de Prax on van entrar les forces aliades el 8 de maig de 1.945.



En ser alliberat Dachau Xavier pesava 40 quilograms i “era un cadàver ambulant marcat pel patiment” va dir la seva filla Maria Teresa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada