• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dijous, 26 de juliol del 2018

La repugnant demagògia del PSOE a Catalunya i l'únic monument que recorda els Requetés catalans



El PSOE a Catalunya ha presentat una proposta de resolució al Parlament català exigint que la Generalitat retiri el monument carlista de Montserrat ubicat a la cripta-mausoleu del Terç de Requetès de la Mare de Déu de Montserrat, el monument no té cap caràcter «franquista» com afirma erròniament el grup socialista. L'argumentació exposada al Parlament català confon novament al conjunt dels sublevats contra la II República en 1936 amb el règim que va oprimir als pobles espanyols durant els quaranta anys següents. El monument no exalta el franquisme sinó que recorda el compromís vital d'uns carlistes catalans que van lluitar per uns ideals que després van ser trepitjats per la dictadura.

La seva construcció no va ser impulsada ni costada per l'Estat feixista on hi van participar gran part dels familiars directes dirigents del PSOE o ells mateixos (els avis de Leire Pajín, el pare del corrupte Manuel Chaves, l'ex falangista Felipe González, Enric Sopena, Maria Teresa Fernández de la Vega, l'avi de José Luís Rodríguez Zapatero, Martín Villa, José Bono, José Antonio Griñan), sinó pel Carlisme català a través d'una campanya de subscripció popular catalana.

L'escultura de bronze sobre un petit túmul de pedra, representant un requetè (un integrant d'aquella unitat) malferit amb la mirada dirigida al monestir de Montserrat, al peu del qual hi ha una placa amb la inscripció "Recorda el seu exemple i sacrifici. Terç de Requetés Mare de Déu de Montserrat. 1936-1939". Montserrat, on descansen les restes dels 319 voluntaris del Terç morts en combat durant la Guerra Civil de 1936-1939, va ser el escenari on se celebraven les concentracions anuals del Partit Carlí de Catalunya amb el caràcter antifranquista que ningú no pot negar. No en va el carlisme va pagar la seva oposició al feixisme amb el bloqueig de la seva legalització com a partit polític en les eleccions constituents de 1977. Altres partits, com el PSOE o la Unió Democràtica de Catalunya, si es van legalitzar i van poder participar en el procés electoral.

Per tot això, només podem manifestar que els polítics del PSOE a Catalunya, el PSOE del GAL, de Filesa, de Roldán, dels EROS, el del bloc del 155, han actuat o moguts per la ignorància del que va ser la resistència antifranquista a Catalunya, on ells mai hi van ser, o per afanys demagògics. És més fàcil atacar als difunts Requetés que ja no poden protestar que qüestionar la trajectòria de certes institucions heretades del franquisme encara vigents com el TOP que avui utilitzen per fer callar les legítimes demandes populars.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada