• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimecres, 8 de maig del 2019

El Rei assisteix a l'Aplec de Montejurra : "Ningú estorba, tots aportem"

 

Enguany el Via Crucis de Montejurra va comptar amb la presència del Rei Carles Xavier de Borbó-Parma i la Reina, Annemarie Gualthérie van Weezel. La parella real va participar en la marxa del Via Crucis i va fer un homenatge als dos militants carlistes, Ricardo García Pellejero i Aniano Jiménez Santos, assassinats per ultres el 9 de maig de 1976 així com d'altres militants ferits. És la primera vegada, des de 1979, que el Rei assisteix als actes de Montejurra en un gest que indica, una vegada més, la reactivació del Pacte Dinastia-Poble.

Davant del Crist Negre Carles Xavier va afirmar "És per a mi un dia especial junt amb la meva dona Annemaria, és la primera vegada que som, físicament, a la nostra muntanya sagrada. (...) Montejurra representa tradició, compromís, pacte i futur. Hem fet un camí per recordar una llarga lluita per una Espanya millor, més democràtica, justa, solidària i federal. Camí d'amplis horitzons on el curtplaçisme no sigui el lloc comú i únic del debat democràtic. (...) Em comprometo que, en uns anys, quan el meu fill Carles Enric m'acompanyi a Montejurra per estar amb tots vosaltres
per a que senti i visqui i escolti a tots els carlistes. Carles Enric és el futur i per això ha d'estar prop de vosaltres. (...) Ningú estorba, tots aportem per a construir unes Espanyes lliures i sobiranes model, basat en el respecte a les llibertats de cada poble amb l'objectiu de crear, entre tots, aquesta federació de repúbliques socials somniades pel meu antecessor Don Jaume (...) Els carlistes som de generacions, som aquí per a recordar les generacions passades i veiem les generacions futures, per això ascendim a la muntanya per recordar tots aquells que han estat per la nostra causa. Però pensar enrere només ens dóna força si és per anar endavant. I és per això que sóc aquí enguany. El 1957 el meu pare va venir aquí per afirmar que estava al servei dels carlistes. Fa deu anys quan el meu pare va morir vaig dir el mateix però senta molt millor dir-ho aquí, en aquest lloc, específicament."

El Rei va demanar als carlistes tres coses:
- fer-nos escoltar a la societat amb un missatge de serenitat
- fer-nos presents en el món acadèmic davant l'intent de manipular la nostra història
- implicar-nos en l'àmbit social aplicant l'autogestió tant als barris com a les empreses



Segons l'Associació 16 d'Abril la parella reial : "Foren rebuts al costat del Monestir d'Iratxe pels carlistes allà reunits, fent una ofrena floral al monòlit que recorda els dos carlins assassinats al Montejurra de 1976. Posteriorment, es va iniciar l'ascensió a Montejurra, després d'hora i mitja de pujada, Don Carles Xavier es va dirigir al cim a tots els carlistes allà presents renovant públicament el seu compromís per un futur federal per a les Espanyes i amb el poble carlista. Acabada la seva intervenció es va celebrar l'eucaristia i, després d'un dinar popular, es van donar per finalitzat els actes."






















0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada