• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimecres, 20 d’abril del 2022

Mor l'activista monàrquica carlista valenciana Maria Vilar Herrero, Creu de l’Orde de la Legitimitat Proscrita

Maria Vilar Herrero (17/2/1925-12/4/2022) era carlista i activista cultural del municipi d’Artana, vidua del militant del Partit Carlista del País Valencià (PCPV) i socialista autogestionari, Josep Maria Cabañes (prolífic autor d’Aurores populars i fundador de l' Associació de la Tercera Edat d'Artana durant la Transició Democràtica). A més d’haver esta treballadora de l'espart, de magatzem de taronja i telefonista, era una entusiasta lectora de premsa i llibres; formava part també de l'Associació de la Tercera Edat quan es va convertir en mixta, on va ser membre de la junta en obtenir el major nombre de vots era igualment catequista parroquial. Formava part del cor dels cants de l’Aurora, molts dels quals eren obra del seu marit. D’aquest cor es va fer una recopilació sonora de música tradicional valenciana (vol. 30 editat per la Generalitat Valenciana). Va tenir 5 fills, Josep Maria, religiós, Imma, educadora social, Pili, mestra, i dos més: Francesc Xavier, mort l’any 1958 i Joan, que va ésser fins a la seva mort, l’any 2018, un destacat activista cultural del seu poble. L’any 2012 Maria va estar condecorada en un acte al monestir del Puig de Santa Maria amb la Creu de l’Orde de la Legitimitat Proscrita que li va imposar en Carles Xavier de Borbó Parma, abanderat de la dinastia carlista, juntament a uns altres sis carlistes del País Valencià. 

Recordatori a Artanapedia


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada