• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dilluns, 17 de juliol del 2023

Manifest de Carles VII als pobles de la Corona d'Aragó (16.07.1872)

 



Catalans, aragonesos, valencians:

El 2 de maig vaig cridar des de Vera a tots els espanyols, ple de fe en la grandesa de la Causa, el dipòsit de la qual m'ha confiat Déu. El que aleshores era una esperança serà molt aviat magnífica realitat. Els fonaments de la restauració del Tron de Recaredo estan llaurats amb els llorers d'Oñate i de Mañaria, d'Urbasa, de Ceberio, de Més de Roig, d'Arbúcies, de Tivisa i de Reus. El camí de la victòria està regat amb la sang dels màrtirs: hi van escriure els seus noms immortals Ulibarri, Ayastuy, García i Francesch.

Avui, com aleshores, però amb més alè, repeteixo amb l'orgull de Rei d'una nació heroica: Voluntaris que fixos els ulls al cel i a la meva bandera correu generosos al sacrifici, jo us admiro. Soldats de Pavia i de Bailén, que esteu força cecs per ser mercenaris de l'Estranger, també admiro el vostre valor. A tots us truco, perquè tots sou espanyols; que l'empresa salvadora comença tot just i el món ens contempla sorprès, espantada la Revolució, ple el país de joia inefable. Sí, s'acosta el dia que siguin realitat les meves vehements aspiracions.

Per tant, amant de la descentralització, segons vaig consignar a la meva Carta-Manifist de 30 de juny de 1869, avui us dic pública i solemnement:

Intrèpids catalans, aragonesos i valencians: Fa un segle i mig que el meu il·lustre avi Felip V va creure esborrar els vostres furs del llibre de les Franquícies de la Pàtria.
El que ell us va treure com a Rei, jo com a Rei us ho torno; que si vau ser hostils al fundador de la meva dinastia, baluard-vos sou ara del seu legítim descendent.

Jo us torno els vostres furs, perquè sóc el mantenidor de totes les justícies, i per fer-ho, com que els anys no transcorren en va, us trucaré, i de comú acord podrem adaptar-los a les exigències dels nostres temps.

I Espanya sabrà, una vegada més, que a la bandera on està escrit Déu, Pàtria i Rei estan escrites totes les legítimes llibertats.

El vostre Rei,

Carles.

16 de juliol del 1872.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada