• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dijous, 25 d’abril del 2019

Comunicat del Rei Carles Xavier davant la mort del seu oncle, el Gran Duc de Luxemburg

Rebem la notícia de que el meu oncle el Gran Duc Joan de Luxemburg, Príncep de Borbó-Parma, va finir en pau i envoltat de l'amor de la seva fmílai el 23 d'abril de 2019.

Era el fill gran del Príncep Fèlix de Borbó Parma, germà del nostre avi Xavier i de la nostra tia àvia Zita, darrera Emperadriu d'Àustria.

De jove, va unir-se al Regiment de la Guàrdia Irlandesa de l'Exèrcit Britànic. Va participar amb ells en el desembarcament aliat de Normandia el 1944 contribuint, després, a l'alliberament de Luxemburg i els Països Baixos. Això significa que ja gaudia de gran autoritat quan va succeir a la seva mare, la Gran Duquessa Carlota, com a Cap d'Estat de Luxemburg.

Va governar el Ducat de Luxemburg durant 36 anys, de 1964 a l'any 2000. Fou àmpliament apreciat per demostrar que era un monarca exemplar. Amb la seva cortesia, amabilitat, bon judici i determinació, va exercir el seu càrrec de forma profitosa unint als ciutadans de Luxemburg. La seva atenció i preocupació eren constantment dirigides als qui corrien risc de ser marginats en el seu Estat.

Rebem amb tristor la mort del meu estimat oncle, el Gran Duc Joan. Jo com a Cap de la Família Borbó Parma i actuant en el seu nom, li agraeixo la manera constructiva i amable en que sempre ha servit a la nostra família i país.

Carles Xavier de Borbó Parma
Duc de Madrid, Duc de Parma i Piacenza
Donat a Madrid, el 24 d'abril de 2019

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada