• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

diumenge, 26 d’octubre del 2014

Missa carlista a santiago amb el Rei


La Catedral de Santiago de Compostel·la (Galícia) ha viscut avui una de les misses del pelegrí més originals de tots els temps, una homilia que han presenciat membres del Partit Carlista, representants de l'Ordre dels Templers de Ponferrada i la comitiva de la delegació d'Hongria que visita la capital gallega amb motiu de la fira musical Womex 2014.

Arribar a Santiago de Compostel·la suposa per a molts pelegrins tancar un cicle vital i començar un altre nou, convertint-se així aquesta ciutat gallega en una meta desitjada que s'aconsegueix amb alegria després de llargues jornades de travessia per als que recorren les velles rutes que, ja des de l'època medieval , solquen Europa cap a aquesta destinació. Però l'experiència també és enriquidora per a aquells que arriben per altres mitjans diferents que requereixen de menor esforç.

Sigui l'aterratge d'una manera o altra, una parada obligada és la Missa del Pelegrí que s'oficia a les dotze del migdia i que sol ser un epicentre multicultural, tot i que potser aquest dissabte molt més que mai. "Això semblava una amanida russa", ha comentat a Efe exultant un dels assistents a la cerimònia religiosa celebrada durant aquesta jornada, i que es va veure sorprès, després de finalitzar el Camí, "per tan variada eucaristia".

Davant l'altar major presents, a la dreta, el ministre hongarès d'Educació, Cultura i Recursos Humans, Zoltan Balog, l'ambaixadora d'Hongria a Espanya, Eniko Györique, l'alcalde de Santiago, Agustín Hernández, i la seva regidora de Cultura, Maria Antón . A l'esquerra, l'eloqüent fill de l'històric líder del Partit Carlista, Carlos Javier de Borbó Parma, al costat de tota la seva comitiva. Al centre, sota l'òrgan, els cinquanta representants de l'Associació de la Llum templera de Ponferrada (Lleó), abillats amb un particular uniforme.

El vicecanceller Manuel Rego Nieto va ser l'encarregat de llegir una intervenció, i ho va fer en nom del Partit Carlista durant la celebració d'aquest ofici religiós i en la part en què ha lloc, la corresponent a les peticions. En el text al que va posar veu es va reclamar un país on "ser dona, nen o ancià" no sigui una diferència, i molt menys en una societat "participativa i solidària" que lluiti sempre per uns drets socials dignes.

Rego va adonar en el seu discurs que els valors aconseguits amb tant d'esforç estan "en quarantena" i també que cal involucrar-se amb el futur d'aquest país, en el qual ells defensen "la sobirania de les regions" que conformen Espanya perquè creuen "que la diversitat enriqueix".

Per això, ha implorat a Santiago Apòstol seva benedicció perquè els ideals d'aquest moviment "tinguin el bell reg" de la seva aprovació, fins a convertir-se en un exemple d'honestedat i treball a favor dels altres.

"Amén", ha conclòs.

Des que el passat 2 de juny el rei Joan Carles anunciés la seva abdicació, Carles Xavier de Borbó Parma ha reaparegut, amb més insistència si és possible, en l'escena pública, i ho ha fet per reclamar les seves aspiracions al tron ​​i postular-se com "solució "a les" Espanyes d'avui ", ha explicat en ser consultat posteriorment per Efe.

Precisament amb aquest motiu va arribar ahir a Compostel·la, després de set anys sense visitar la ciutat, una visita que inclou el propòsit de mantenir una reunió amb sis representants de la societat gallega i posar damunt de la taula els problemes de la societat, així com "les corresponents solucions "als mateixos.

Després de la seva assistència a la Missa del Pelegrí, i convidat per la Reial Ordre de la Legitimitat Proscrita (ROLP), associació creada el 1923 per Jaume III, pretendent carlista al tron, el cap de la Casa Borbó-Parma va lliurar les Creus a les Dames i Cavallers de aquesta Ordre, un total de sis: 3 gallecs, un navarrès, 1 Rioja i un valencià. Un d'ells, que es protegeix en l'anonimat, és un lluitador "nat", ja que va ser detingut "ni més ni menys" que tretze vegades durant l'època franquista, i això és un reconeixement a la seva tasca.
El carlisme, un moviment polític tradicionalista de caràcter anti-liberal i contrarevolucionari, va sorgir a Espanya en el segle XIX per reclamar que una branca alternativa de la dinastia dels Borbó ocupés el tron espanyol. Han aconseguit sobreviure als temps i en aquest moment tornen a la primera línia per recordar el seu argumentari.

Així, el seu màxim dirigent ha dit avui que cal "fer-se fort amb vista al futur", per així instaurar un procés de canvi re-examinant el passat per trobar solucions, i per no quedar-se, per tant, "fixos en una tradició que ja no val ".

 

Font: 'El Correo Gallego'

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada