• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimecres, 1 d’octubre del 2014

El Museu del Carlisme organitzà una visita guiada a la Muntanya Esquinza


El Museu del Carlisme, d'Estella, va organitzar el dissabte, 27 de setembre, una visita guiada als reductes de les guerres carlines a la Muntanya Esquinza, així com dos recorreguts guiats per l'exposició permanent de la pinacoteca per celebrar el Dia Mundial del Turisme. Totes les activitats eren gratuïtes, així com l'entrada al Museu, que fou de franc tota la jornada.

En el recorregut per la muntanya Esquinza, es visiten els reductes construïts per l'exèrcit liberal durant la segona guerra carlina, el 1875 i 1876, per consolidar les posicions ocupades i limitar la capacitat de moviment dels carlistes. L'excursió recorre els reductes del Marquès del Duero (paratge de Artibeltz), Alfons XII (ermita de Sant Cristóbal de Cirauqui), la Princesa (hospital carlista) i Càceres (Creu de Mauriáin).

L'excursió, de 5 quilòmetres s'inicia l'església parroquial de Lorca i tindrà una durada aproximada de 4 hores. Es realitza a peu.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada