• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimarts, 9 de setembre del 2014

Joan Carles de Borbó: va arribar al tron gairebé sense diners; la seva fortuna supera els 2.300 milions


La premsa del Regne d'Espanya calla. Controlada per les oligarquies el seu silenci és submissió a la dinastia usurpadora, just el contrari de la Monarquia Socialista propugnada pel carlisme. No calla però la premsa exterior. Entre les últimes xifres divulgades pel New York Times destaquen lel 2.300 milions de dòlars dels quals informava el diari nord-americà en un detallat article. La cadena NBC torna a recordar aquesta dada i parla d'aproximadament 2.000 milions d'euros. En el primer cas, es recalcava més l'arribada del Monarca al tron ​​gairebé sense diners el 1975. 

Llavors, el diari feia la següent reflexió, que mantindria la seva vigència actualment: "Amb Espanya sumida en la crisi econòmica, molts espanyols es qüestionen la figura del Rei, molt de temps venerat pel seu paper en l'arribada de la democràcia a la nació, però ara vigilat amb lupa pel seu estil de vida de luxe i el seu opaca fortuna ". Malgrat els esforços de la Casa Real dels últims temps, els mitjans nord-americans han seguit sent inflexibles: l'NBC ha tornat a treure el mateix càlcul després de la seva abdicació, tot i que les xifres donades per NYT es basaven en dades aparegudes en Eurobusiness que incloïen en la fortuna del Monarca propietats de Patrimoni Nacional. 

Assenyalava el rotatiu com a punt d'inflexió per a la Monarquia espanyola, fou l'accident sofert per Joan Carles a Botswana, quan es va fracturar el maluc durant una cacera d'elefants. Aquest "episodi va provocar una disculpa real inusual. Recordem que després d'aquests càlculs, que tornaven a posar el pressupost de la Casa Reial i les seves possessions en dubte, la Monarquia va apostar per una major transparència en els seus comptes. "Han intentat ser més transparents en revelar el seu pressupost anual", assenyalava Herman Matthis, professor de Finances a la Universitat de Brussel·les, que va analitzar llavors la despesa pública de les monarquies europees i va buscar sense èxit informació sobre la fortuna personal del Rei d'Espanya. "Suposo, almenys, que és milionari, però la qüestió és: ¿és multimilionari? Quin és el seu veritable riquesa? ".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada