• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimarts, 2 de desembre del 2014

El carlisme al Congrés Internacional d'Història a Alacant

Els passats dies 20, 21 i 22 de novembre, es va realitzar a la Universitat d'Alacant el Congrés Internacional d'Història -V Trobada de la Comissió de la veritat-, organitzat pel Projecte emergent "Història i poètiques de la memòria: La violència política a la representació del franquisme (1977-2007) "(GRE 13-29); els grups de recerca Espanya Contemporània (EC), Memòria, Identitats i Ficcions (MIF), i Memòria i identitats literàries i Culturals (MIDEL); el departament d'Humanitats Contemporànies i l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV), de la Universitat d'Alacant, en col·laboració d'aquesta universitat, de la Jaume I de Castelló i la Universitat de Perpinyà Via Domitia.

Arran de la gran quantitat de ponències i comunicacions d'historiadors i investigadors especialistes en les diverses matèries relacionades amb la temàtica del congrés, aquest es va desenvolupar simultàniament en dues sales: la Polivalent i la sala Àgora del Museu de la Universitat d'Alacant.

Cal remarcar dues comunicacions que es van exposar en el primer dia d'aquest congrés al voltant de la repressió que va patir el carlisme durant el règim dictatorial del general Franco.

La primera, que va estar a càrrec de l'economista Manuel Fernández de Sevilla, de la Universitat d'Alacant, es va titular: "La expulsions d'Espanya dels Borbó Parma pel règim de Franco el 1968".

La segona, a càrrec de l'historiador Josep Miralles Climent, de la Universitat Jaume I de Castelló, portava per títol: "Accions armades del carlisme contra la dictadura franquista".

En el debat d'aquesta primera sessió matinal del dia 20, es van tractar alguns aspectes referits a les activitats del carlisme durant la seva lluita socio política contra la dictadura de Franco i la repressió de la qual va ser objecte el carlisme.

Les ponències i comunicacions es publicaran amb posterioritat a la celebració del congrés.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada