• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dilluns, 25 de gener del 2016

Marxes monàrquiques franceses recorden a Lluís XVI











El Rei fou assassinat pels republicans el 21 de gener de 1793 en un crim atroç contra qui també era, aleshores, co príncep d'Andorra. Encara és hora que els republicans demanin perdó per una execució que és injustificable i més tenint en compte que Lluís XVI havia assumit els principis de la revolució. Lluís XVI, cal recordar-ho, va jurar fidelitat a la constitució de 1791 emanada de la declaració de drets de l'home i del ciutadà, va negar-se a encapçalar cap contracop per no fer un vessament de sang, va acceptar deixar de ser Rei per l'anacrònica fòrmula de "per la gràcia de Déu" i va acceptar ser un representant del poble admetent l'assemblea nacional francesa com a parlament.

No cal, però, culpabilitzar a tots els republicans del magnicidi. Foren els de sempre, els centralistes jacobins els qui van matar Lluís XVI. La condemna a mort s'aprovà només per 366 vots contra 334 i el recurs de l'apelació al poble, proposat pels girondins (republicans federalistes), fou rebutjat pels centralistes jacobins. Aquests que encara no van tenir prou i el 16 d'octubre de 1793 mataven la Reina Maria Antonieta. La decapitaven car els republicans jacobins, fanàtics, no deixen de ser l'actual ISIS que va tallant caps però del segle XVIII.

I malgrat tot França no oblida el seu Rei, La França real, la reial, va manifestar-se aquest dissabte en homenatges a Angers, Lille, Nantes, Bordeaux, París o la immensa missa a Lió els militants monàrquics, en especial de l'Action Française, han recordat la seva figura sota el lema de "Visca el Rei!". Vídeo de marxes a la capital francesa:



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada