• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimecres, 23 de juliol del 2014

Article a 'Libération' sobre Maria Teresa de Borbó-Parma, la princesa roja

Hereva d'una família que va fer història, aquesta octogenària ha fet campanya pel socialisme d'autogestió i la monarquia. Després d'una llarga conversa i la lectura del seu últim llibre, la princesa amb els ulls marrons, Maria Teresa de Borbó Parma, seguia sent un enigma perfecte. Sembla fruit d'un pacte amb el diable, ja que la dona esvelta i encantadora que ens saluda als peus del seu edifici parisenc ja ha viscut 81 primaveres. "L'esquí i la natació," diu ella a l'ascensor, amb un ampli somriure. Ens van venir a visitar SAR (la seva família afirma al tron ​​espanyol des de 1833) per tractar d'entendre com un aristòcrata que té en el seu arbre genealògic noms com Sant Lluís i Enric IV va arribar transformar-se, en els anys 60 i 70 a l'autogestió socialista militant. "Fou la sensibilitat cristiana" va dir. Li diuen "Princesa Roja".


            Maria Teresa de Borbó Parma, París el 12 de juliol. (Foto Audoin Desforges)

Té un contacte obert i directe, parla amb la senzillesa de la gran aristocràcia: la persona que parla amb ella s'oblida ràpidament que conversa amb la neboda i fillola de l'última emperadriu d'Europa, Zita d'Àustria. Uns mesos abans de la seva mort, Arafat la va rebre a casa seva com una activista pro-palestina. "Volia saber com algú d'un entorn tan tradicional com el del meu havia estat capaç d'evolucionar d'aquesta manera," es recorda. El president veneçolà, Hugo Chávez, es va fer la mateixa pregunta, la va convidar a casa seva una nit l'any 2000 i van parlar sobre el laïcisme, i dels germans Karamàzov, la novel·la final de Dostoievski.

Arafat, Chávez també Mitterrand, Malraux, Jean Guitton, Roger Garaudy i tots els que han estat amb ella almenys sabien això: Maria-Teresa, va néixer de pare francès Borbó Parma, Francesc -Xavier, que era "el rei carlista" de les Espanyes. És a dir que el seu pare no va regnar però va lluitar tota la seva vida perquè la seva dinastia arribés al tron. Complex de Carlisme, que arribarà a França amb alguns ressons confusos. L'important és: en temps de Franco, els carlins estaven dividits entre pro i anti. El pare de Maria Teresa, que va ser deportat a Dachau, va triar per lluitar contra la dictadura i va inculcar als seus dos fils i quatre filles un gust salvatge de la llibertat. El fill gran, Carles Hug, i tres filles (Maria-Teresa, Cecile i Marie des Neiges) van escoltar el missatge millor que altres.

Des de 1957, el seu germà Carles-Hug va començar denunciant pionerament "l'opressió del capitalisme financer." El 1972, amb la seva dona, Irene d'Holanda, va a visitar Tito a Iugoslàvia per aprendre els secrets de l'autogestió. Després, la parella continuà el viatge iniciàtic a la Xina, Cuba, Japó. Així, forjà una filosofia política única que combina el socialisme i el federalisme, la legítima defensa i la dinastia carlista. Maria-Teresa es convertí en un activista efervescent aquest carlisme, que somiava amb una monarquia socialista.

Res indicaria que la nena que va néixer a París, va créixer en un castell en Borbó amb les inflexibles Germanes dels Col.legi Sagrat Cor de Tours, es convertís en un passionaria. Res, excepte el respecte del seu pare, l'amor de germà gran, i la creença que ella tenia amb la seva família, un paper que jugar en el futur de les Espanyes (que va trepitjar per primera vegada a l'edat de 28 anys). Té la doble nacionalitat des de fa només vint anys. El seu socialisme és matisat. "Per a nosaltres, la idea socialista, no era la lluita de classes, sinó la recerca constant de consens." Tito era atractiu, sens dubte, però no el seu partit. Chávez? "Ell va cometre errors, però també un munt de coses positives." Cal dir que les famílies reials europees es van sorprendre per aquest alè d'esquerra dels Borbó Parma. Reacció per l'anàlisi intel·lectual a través de la psicologia evolutiva: " Quan una espècie s'extingeix, els individus que la componen tenen un ull fosc en què prenen iniciatives".

L'utopia dels carlistes no va poder reeixir en el seu assaig en urnes espanyoles, Maria-Teresa ha fet els estudis que l'han portada a un doctorat en ciències hispàniques a la Sorbona, i un doctorat en sociologia a Madrid. Una de les seves investigacions de doctorat va ser "sobredeterminació religiosa en la política a Irlanda." També es va interessar molt per l'Islam. Ha viscut diversos anys a la clandestinitat a Espanya, va passar set anys a Bèlgica, visita sovint Madrid. És, al nostre entendre, l'únic altesa reial que sesubscriu a l'Alliberament. Ella viu sola, sempre ha viscut sola, mai s'ha casat, no té fills (així com les seves dues germanes i Marie Cecile des Neiges). "Per amor a la independència", va dir. Ni tan sols una història d'amor? li demanem a la seva germana Cecilia. "Ella té un requeriment molt alt, contesta. Si s'hagués presentat l'oportunitat, hauria entrat. Però res que no fos compatible amb les seves aspiracions i la pogués arribar distreure el seu culte a la independència ".

La descendent d'Enric IV (el seu avi favorit perquè "s'ha centrat en la pau religiosa") és una dona fora de la norma, fins al punt de confondre. Quan se li va preguntar que es definís en tres paraules, digué: "El compromís, la llibertat i l'amor per la música popular." Bé, però ¿no hi ha una contradicció entre el seu compromís amb títol 'Altesa i la seva filosofia política? ". El meu títol és un regal. I afegeix: "Jo sóc sobretot un demòcrata d'esquerra, però per una monarquia, amb una referència constant per ser útil" Tot està en ordre en el cap ben format Maria-Teresa de Borbó Parma, que continua venerant la memòria del seu germà Carles Hug, qui va morir al 2010. Ella va dir amb un dia als carlistes: "El dia que la marea de la història escombri el liberalisme decadent, tots ens adonarem que Carles Hug no està mort ".

Ens agradaria ser capaços de distingir entre Proust i la profunditat dels seus ulls castanys. Però només aconseguim detectar una mena d'ironia amistosa. Ens agradaria ser un expert en genètica molecular i mesurar el pes espectroscòpia de cromosomes en el seu temperament. Maria-Teresa tanca el tema: "Tenim un munt dels nostres avantpassats. Però el meu pare em deia: "Vostè hereta un nom i possiblement un estatut per empatia, no tiri mai de la vanitat". caldria ser un gran detectiu per descobrir qui està darrere d'aquesta princesa ..


MARIA TERESA DE BORBÓ-PARMA EN 5 DADES

28 juliol 1933 va néixer a París.

1973 Portaveu del partit carlista.

1981 Doctora en Ciències hispàniques.

2000 Coneix Hugo Chávez.

2.014 Els Borbó Parma, una família dedicada a la història (publicat per Michel de Maule).


Edouard Launet

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada