• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

divendres, 9 de gener del 2015

Declaracions de SAR Jaume a Ràdio Vaticana

Durant la presentació al Sant Pare de les Cartes Credencials que l'acrediten com a nou Ambaixador dels Països Baixos davant la Santa Seu, Jaume de Borbó Parma va ser entrevistat per Ràdio Vaticà realitzant les declaracions que a continuació reproduïm:

"La seva Altesa Reial Jaume de Borbó Parma és el nou Ambaixador dels Països Baixos a la Santa Seu.

Va presentar les seves Cartes de Credencials al Papa Francesc el matí de dissabte 20 de desembre, al Vaticà. Durant la trobada van parlar d'una sèrie de temes d'interès general, com ara la pau, el medi ambient i Cuba.
Després de la conversa amb Sa Santedat, i en una entrevista, en anglès, amb Sean Patrick Lovet de Ràdio Vaticà, el nou ambaixador comentar el seu desig de continuar treballant en la construcció d'economies de pau.
Jaume va explicar que la diplomàcia i la gestió de conflictes han format una part important de la seva vida fins ara. Va comentar el seu treball en zones especialment conflictives, portant les negociacions de pau a l'Afganistan, a l'Iraq i en alguns països africans, com ara el Congo.
La gestió de conflictes, ha assenyalat, també està en els seus gens. El seu avi, el Rei Xavier de Borbó Parma, va lluitar en la Primera Guerra Mundial, en la Guerra Civil espanyola i amb la Resistència durant la Segona Guerra Mundial. Va estar confinat en un camp de concentració i va aconseguir sobreviure. Durant generacions la seva família ha estat marcada per una història de guerra i de lluita per la pau, un anhel que perviu en ell encara.
"Venir al Vaticà és la culminació de la meva experiència", ha declarat l'ambaixador, que té una enorme experiència en treball de camp, incloent el seu treball internacional a organitzacions solidàries, en centres d'estudi, sempre dins de la diplomàcia, en la recerca de solucions i en la creació d'economies de pau. Per això és pel que valora les oportunitats que li brinda el seu nou treball, "Mai havia treballat amb organitzacions de valors ". La més important organització "de valors" és la Santa Seu, i és el que m'ha portat aquí avui ".
 

En Jaume de Borbó Parma també va parlar sobre una sèrie de documentals que ha rodat amb el títol "Àfrica: la Guerra Negoci" al Congo, Sierra Leone i Libèria. L'experiència d'aquests conflictes ha deixat en ell una marca indeleble: "Vaig perdre a vint-i companys en un atac amb bombes a l'Iraq. Primer sents una indignació indescriptible, i només després d'uns mesos, tristesa .... Què fer si vius a l'Iraq i la teva pròpia família està sota el foc? L'experiència et crea un sentit de la compassió i de la comprensió per tot el que passa en zones de Guerra ".
 

Al Congo va veure de primera la relació entre economia i conflicte. "Hi havia unes mines a Kivu que proveïen, als Senyors de la Guerra, d'ingressos i de diners per comprar armes. Però qui compren aquestes matèries primeres? Tots ho fem i, per tant, també tots indirectament contribuïm a la guerra al Congo. Una vegada que el vaig veure clar, amb un grup d'industrials, treballem en crear una economia de pau al Congo de l'Est ".
 

L'Ambaixador també va descriure la seva trobada amb el Papa Francesc al Vaticà. Va comentar que va parlar majorment en espanyol, l'idioma del seu pare (*) de pau i dels últims esdeveniments relatius a Cuba. "Una de les coses que li vaig preguntar al Papa és perquè era possible ara. Ell va contestar: "Bé, volien la pau, però no podien trobar-se, per la qual cosa necessitaven un pont". I així el Papa va exercir el paper de pont en les converses de pau a Cuba ... .. ".
 

I així és com percep, en definitiva, Jaume de Borbó Parma seu paper com a nou Ambaixador dels Països Baixos: un pont entre el govern i el poble del seu país amb l'organització de valors, de fe, que és la Santa Seu ".

(*) Nota de Carlistes de Catalunya: El Rei Carles Hug.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada