• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimarts, 20 de gener del 2015

Els pagesos catalans reclamen solucions pel sector cítric

Més d'un centenar de persones van llençar 3.000 quilos de mandarines i van tallar la C-12 a Tortosa durant una hora dissabte 17 de gener. Les males condicions climàtiques han afectat la producció sobretot de mandarines. Ahir es va fer a Tortosa (Baix Ebre9 una manifestació en què es va demanar un pla de xoc per poder salvar els llocs de treball del sector.

Una de les mesures que es reclamen és la revisió dels criteris de valoració de danys de l'assegurança agrícola. Volen que compensi totes les pèrdues provocades pel mal temps. També es demana que el ministeri d'Agricultura augmenti el volum de retirada de clementines que no es poden vendre per destinar-les a sucs.

Fins al 31 de desembre, el Ministeri d'Agricultura havia autoritzat la retirada de 5.000 tones de mandarines per destinar-les a suc, finançada amb fons europeus. Una xifra considerada insuficient des del sector. Ara ha autoritzat 5.000 tones més, però el productor n'ha de pagar la meitat. La Generalitat ho continua veient insuficient, i els pagesos se senten menystinguts.

A la Generalitat li demanen que articuli una ajuda per destruir les mandarines més malmeses, perquè si es queden a l'arbre serà un focus de plagues per la pròxima campanya. El sector calcula que les pèrdues de la campanya d'aquest any superen els 15 milions d'euros.
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada