• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimarts, 27 de gener del 2015

Presentació de ‘La metamorfosi del carlisme català: del Déu, Pàtria i Rei a l’Assemblea de Catalunya (1936-75)’ a Tarragona


La Llibreria de la Rambla presenta aquest divendres, 30 de gener a dos quarts de vuit, el llibre de l’historiador tarragoní Robert Vallverdú ‘La metamorfosi del carlisme català: del «Déu, Pàtria i Rei» a l’Assemblea de Catalunya (1936-1975)’. Serà presentat pel doctor Josep Sànchez Cervelló, professor d’Història Contemporània dela URV.

Aquesta obra de Robert Vallverdú, que culmina la seva quadriologia sobre el carlisme català a Catalunya, va adreçada a un públic ampli i tracta una època especialment rellevant: la guerra civil, amb les baralles entre carlins i falangistes, el franquisme ­ amb les lluites entre els grups Carlins profran-quistes i antifranquistes­ i els inicis de la transició, quan el carlisme es va desfer després dels embolics dinàstics i de la preponderància del rei Joan Carles.

Catedràtic de l’IES Pons d’Icart, Robert Vallverdú i Martí és acadèmic corresponent de la Real Academia de la Historia. Nascut a La Masó (Alt Camp) i resident a Tarragona, és doctor en Història i llicenciat en Filologia Romànica. Ha publicat catorze obres d’assaig i de recerca històrica, principalment del segle XIX, i també prop de cinquanta articles de recerca.

En acabat l'acte es realitzarà l'inici dels 'Encontres Valle Inclán' amb un sopar i debat al Centre Cultural de l'Aragó. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada