• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dijous, 19 de març del 2015

Pelegrinatge per commemorar la matança de Lucs





El pelegrinatge anual per commemorar a les víctimes de la gran massacre de Lucs va tenir lloc el diumenge 15 de març, entre Chabotterie i la capella de Petit-Luc, amb el Pare Jean-Paul Argouarc'h amb la benedicció del bisbe de Luçon.

El programa d'enguany era el següent:
- 09:00: Reunió a la Creu Charette de fusta de Chabotterie i ofrena floral;
- 09:45: Caminada de Chabotterie a la capella de Petit-Luc;
- 12:30 Missa a la capella;
- 13:30: Dinar a la sala municipal d'Lucs-sur-Boulogne.

Què fou la matança de Lucs?

Va succeir el 28 de febrer de l'any 1.794 quan tropes republicanes franceses van entrar al poble de Lucs-sur-Boulogne (Vendée) després d'haver estat atacats per la guerrilla monàrquica i catòlica del cavaller bretó François Athanase Charette. Els republicans van trobar que al poble de Lucs hi havia pocs homes i van aprofitar per fer una carnisseria. Literalment. Van suposar que els homes havien marxat amb la resistència monàrquica. La població civil es va amagar a les capelles mentre era assassinada amb baioneta per no gastar munició. Els sobrevivents es van tancar a l'església. I allà foren cremats. Es calcula que va morir entre mig miler i 600 civils a mans dels revolucionaris republicans.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada