• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dijous, 5 de juny del 2014

Curs sobre els 140 anys de la conquesta carlista de Conca


En el marc de la Universidad Internacional Menéndez Pelayo, la ciutat castellana manxega de Conca (Cuenca), capital de la província homònina, acollirà un curs sobre els 140 anys de l'alliberament de Conca per part de les tropes carlistes.
En el marc de la tercera guerra carlista el 15 de juliol de 1874 les tropes carlistes van capturar la ciutat per abandonar-la quatre dies més tard. Al capdavant hi anaven Alfons de Borbó, germà del Rei Carles VII i Julio Segarra (no confondre amb Tomàs Segarra, comandant del Maestrat i que moriria a Tortosa el 1895). El propi Segarra moriria en combat el dia 13 per un tret al convent de la Concepció. Fou ell qui va protagonitzar l'atac sobre Vinaròs, única ciutat que, amb Castelló, resistien l'ofensiva carlista a les comarques del nord del País Valencià. En aquella ocasió Segarra va capturar 700 fusells i set canons.
El curs sobre els fets es desenvoluparà coincidint cronològicament amb els fets, entre els dies 14 i 16 d'aquest mes; es tracta de 6 conferències coordinades per l'historiador Julián Recuenco. Les temàtiques són: l'evolució política de la ciutat en el marc de la tercera guerra carlista, el cos de voluntaris liberals, arqueologia dels fets, el monument a les víctimes (que fou desmuntat després de la guerra de 1936-39) i una família de Conca molt relacionada amb els fets carlins. S'hi presentarà un còmic sobre l'alliberament. Segons Recuenco: "És un fet que va provocar un nombre força alt de víctimes mortals entre la població de Conca, un fet de gran importancia per la història contemporània de la ciutat i que encara és força desconegut"

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada