• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimarts, 17 de juny del 2014

La Princesa Teresa presentà 'Une famille engagée dans l'histoire' a París




El 3 de juny es va presentar a la Biblioteca Catòlica de París el llibre 'Les Bourbon-Parme, Une famille engagée dans l'histoire' (Editions Michele de Maule) del que és autora la Princesa Teresa de Borbó Parma (1933). Existeix la versió en una llengua espanyola, el castellà, sota el títol 'Así fueron, así son' que va publicar l'editorial Planeta l'any 2005 amb prefaci del carlista català Josep-Carles Clemente. Teresa de Borbó Parma és coneguda també com la “Princesa Roja” per les seves idees d'esquerra.


A la presentació hi van assistir militants carlistes i membres de la Reial Ordre de la Lleialtat Proscrita. També diferents membres de la família i la comtesa Huguette de Roqueville, presidenta del PEN Club Internacional. 



El text repassa diverses figures de la família reial i sobretot el Rei Carles Hug, germà de l'autora, i el seu pare el Rei Xavier (1889-1977). S'hi pot llegir com el Rei Xavier va fer esforços per la pau entre França i Àustria l'any 1917 en el marc de la I Guerra Mundial i va participar al maquis a la Segona. 


Pel que fa a Carles Hug explica el seu procés de maduresa ideològica, amb la aposta democràtica que va fer en el marc de la lluita anti franquista així com la definitiva transformació progressista del carlisme actual. El llibre acaba explicant les tasques humanitàries i de protecció del medi ambient que avui desenvolupen els seus nebots, el Rei Carles Xavier, l'Infant Jaume i les princeses Margarita i Carolina.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada