• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

divendres, 13 de juny del 2014

Es duplica el nombre persones ateses per Càritas Barcelona en sis anys


Quan des del carlisme parlem de socialisme autogestionari ho fem des de la més profunda convicció que existeix un problema social que té una solució política. L'any 1964 l'Agrupació d'Estudiants Tradicionalistes (AET) publicava l'Esquema Doctrinal on definia ben clarament que la qüestió social era "El gravíssim problema produït pel capitalisme al desarticular la societat". (1)
I doncs, en tenim proves a cada dia on els i les carlistes actuem. Als pobles, barris, escoles o entre familiars i amics. El capitalisme d'orientació liberal ens escanya, destrueix les xarxes socials basades en la tradició i desfà la comunitat.
L'informe de Càritas de Barcelona, presentat el 19 de juny de 2.014, n´és prou concloent: la pobresa s'està fent "més extensa, intensa, crònica i profunda". (2)
El nombre de persones ateses per Càritas Diocesana de Barcelona s'ha duplicat en els últims sis anys a Barcelona, en passar de 27.120 en 2007 a 65.668 en 2013, segons es desprèn de les dades de la Memòria de l'acció social d'entitat en 2013. Així ho ha anunciat aquest dijous el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, en roda de premsa, al costat de la cap d'acció social de la Diòcesi de Barcelona, Carme Trilla; el director de Càritas, Jordi Roglà, i el delegat episcopal, Salvador Bacardit.

Sistach ha criticat el sistema econòmic que, segons ha dit, no va bé, ja que no situa a l'home i a la dona en el centre, sinó que col·loca els diners en el seu lloc, i ha subratllat que les dades reflecteixen que la pobresa s'està fent "més extensa, intensa, crònica i profunda".

Aquestes són les dades més destacades de l'informe segons Carlistes de Catalunya:
- La pobresa és més extensa perquè afecta al doble de persones; de 27.120 el 2007 a 65.668 el 2013
- La pobresa és més intensa perquè el 72% dels atesos ja havien rebut ajuda en anys anteriors;
- La pobresa és més crònica perquè els serveis s'han triplicat en sis anys,
- La pobresa és més profunda perquè el 79% de les persones en edat de treballar ateses per primera vegada es troba en situació d'atur.
- S'han atès a través dels serveis d'acollida catòlics -aliments, menjadors, suport escolar o companyia a persones majors- a altres 210.927 persones. Per això, sumant els 65.668 de Càritas Diocesana, són 276.595 el total de persones que han rebut algun tipus d'ajuda de l'entitat, un 6% més que en 2012.
- Un de cada tres atesos és menor d'edat, la qual cosa s'explica pel canvi de perfil de les persones que acudeixen a Càritas, ara centrat en famílies en edat de tenir fills i en situació d'atur --un 56% autòctones--, que han passat de ser el 49% del total en 2012 a representar el 53% en 2013.
- Càritas de Barcelona ha destinat un total de 5.775.189 euros a ajudes per cobrir les necessitats bàsiques de famílies.

(1) Esquema Doctrinal, AET, Madrid, 1964.
(2) Podeu llegir el recull de premsa així com la relacióde mitjans de comunicació que van assistir a la roda de premsa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada